Vegansk proteinpulver

sojaprotein

Vegansk proteinpulver

Hvorfor bruge vegansk proteinpulver?

Det er vel dokumenteret at det er vigtigt at få nok protein i sin daglige kost og særligt under et vægttab. Det sørger for de korrekte aminosyrerne er i blodet, balancere blodsukkeret og styrker immunforsvaret. Men på trods af dette er der mange som ikke får nok protein i deres daglige kost og som kunne opnå store fordele ved at indtage proteinpulver. Flere studier viser at man bør få mindst 0,8 gram protein per kilogram kropsvægt. Det betyder minimum 80 gram protein, hvis der er tale om en mand på 100 kilogram.

Der er kommet flere alternativer for at opnå det anbefalede protein, som barer, chips og brød. Desværre bruger mange af disse produkter mælkeprotein og gør det enormt svært for veganere at få deres daglige mængde af protein. Nu er der heldigvis kommet en hel del vegansk proteinpulver på markedet, som i stedet er baseret på andre proteintyper.

Nu kan veganere også opnå deres daglige proteinindtag uden at springe deres etiske retningslinjer eller deres diæt.  

Hvilken type vegansk proteinpulver?

Der er mange forskellige typer af vegansk proteinpulver på markedet og der er lavet flere analyser af hvilke proteinkilder, som er mest fordelagtige. Der er taget højde for aminosyre og proteinindhold i de enkelte proteinpulvere.  

Sojaprotein er et komplet protein og det mest anbefalede med et højt indhold af Leucin, Valin, Tyrosin og Isoleucin. Det betyder også et stort indhold af forgrenede aminosyrer kaldet BCAA.

Hampprotein er ikke et komplet protein. Det betyder ikke at det en dårlig proteinkilder, men blot at man ikke kan leve af denne proteinkilde alene. Dette protein har et lavere indhold af Leucin, Valin, Tyrosin og Isoleucin.

Risprotein har en overvægt af nogle aminosyre, men mangler helt Leucin. Det betyder også at risprotein ikke er et helt protein.

Ærteprotein er også næsten et helt protein, men har et lavt indhold af Tyrosin og Methionin.

Grundet det store proteinindhold og fulde aminosyre profil er det mest anvende protein i vegansk proteinpulver soja. Der laves også blandings protein, som giver den maksimale effekt for veganere.

Bodylab

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Vegansk proteinpulver
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Vegansk proteinpulver

Bodylab

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Vegansk proteinpulver
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Vegansk proteinpulver

 

Rate this post