Er proteinbarer ikke bare et stykke slik?

fruit jelly 539695 1920 - Er proteinbarer ikke bare et stykke slik?

Er proteinbarer ikke bare et stykke slik?

Er en proteinbar i virkeligheden ikke bare et stykke slik? Det er jo både ren chokolade og karamel du spiser, når du snupper en proteinbar?

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Er proteinbarer ikke bare et stykke slik?

Proteiner er vigtigt for kroppen, det er alle enige om – de ikke bare mætter godt men de er også rigtigt vigtige når du skal opbygge muskler. Og hvis du træner regelmæssigt og forbrænder en hel del kalorier, men samtidigt gerne vil opbygge dine muskler, så findes der forskellige muligheder indenfor proteinsupplementer du kan bruge sammen med sund kost.

Proteinbarer er kun en af forskellige muligheder for kosttilskud du kan bruge som supplement til din træning, sammen med for eksempel kreatin og proteinpulver

Men er en proteinbar et stykke slik?

Ja – og nej…

Der er nemlig flere faktorer du skal kigge på i forhold til indholdet. Nogle af proteinbarerne er nemlig fyldt med chokolade og karamel og indeholder langt mere kulhydrat, som for eksempel er sukkerarter, end godt er. Så om den specifikke proteinbar passer dig, afhænger helt af hvilke du bar du vælger og hvornår du spiser den.

For det første så skal du overveje hvornår en proteinbar er god for dig.

De fleste af barerne indeholder nemlig så mange kalorier at de ikke kan kaldes en snack.

En proteinbar er en måltidserstatning, i hvert fald rent kaloriemæssigt. Så hvis du spiser en bar som en erstatning for et måltid på farten er det fint, for de mætter godt. Men hvis du går hjem og spiser et stort måltid lige efter du har kværnet en proteinbar (eller to), så kan du ende med at være i kalorieoverskud – og så tager du på over tid…

Sagt på en anden måde…

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Er proteinbarer ikke bare et stykke slik?Hvis du skal passe på din vægt, eller prøver at tabe dig, så kan det være du skal overveje proteinpulver eller en proteindrik i stedet for en proteinbar. Det er nemlig langt færre kalorier i.

Kig på antallet af kalorier per 100 gram, og se på sukkerindholdet og antal gram protein i din proteinbar. Jo mindre sukker og jo mere protein, jo bedre – som for eksempel Barebells proteinbarer eller Bodylabs proteinbarer.

En Marsbar smager godt, og ja proteinbars-udgaven af Marsbaren er bedre end den originale, men du skal anse den som et stykke slik. Der er simpelt hen for mange kulhydrater i til at den gør nogen gavn. Men den smager godt! ;o)

En god tommelfingerregel

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Er proteinbarer ikke bare et stykke slik?Når du kigger på om en proteinbar kan kaldes slik eller ej skal du se på om den indeholder mere protein end kulhydrat per 100 gram. Hvis indholdet af kulhydrater er langt det højeste så mætter den ikke særligt godt og den gør heller ikke det den skal, nemlig at hjælpe med at opbygge dine muskler. Så er det et stykke slik med chokolade og karamel du spiser. – Og det er der intet galt i at spise, det hjælper bare ikke på din træning.

Så kig på næringsindholdet i baren – hvis der er mere protein end kulhydrat i din bar, så er den reelt set en ”rigtig” proteinbar.

Så er en proteinbar et stykke slik? Mja… måske!

Men du skal i hvert fald anse en proteinbar som en måtidserstatning og ikke som en hurtig snack på vej til eller fra træning. Og vil du gå efter den helt sunde variant, så sørg for at der er også naturlige næringsstoffer i som for eksempel tørret frugt eller nødder.

 

 

5/5 - (4 votes)