Vil du opbygge en større muskelmasse?

Opbygge en større muskelmasse

Vil du opbygge en større muskelmasse?

Vil du gerne opbygge en større muskelmasse, men er ikke helt klar over, hvordan du gør det bedst? Så kan du læse denne guide og få nogle gode råd med på vejen.

Der er selvfølgelig flere faktorer, der spiller ind, hvis du skal opbygge en større muskelmasse. Det er både vigtigt at træne og spise rigtigt samt få de rette næringsstoffer.

 

Opbyg en større muskelmasse gennem træning

En stor del af at opbygge en større muskelmasse består i træning. Her spiller styrketræning en vigtig rolle. Det kan være en rigtig god idé at få lagt et målrettet og tilpasset træningsprogram, der passer til dig og dit behov.

Det rette træningsprogram er yderst vigtigt for at opnå den ønskede muskelopbygning. Her spiller det også en stor rolle at vælge den rigtige størrelse vægt under styrketræningen, så du kan kører det antal gentagelser, som træningsprogrammet dikterer. Samtidig skal træningsprogrammet også have fokus på, hvor ofte hver muskel trænes i programmet. Ofte er tommelfingerreglen, at hver muskel skal trænes et par gange om ugen. Det kommer dog også an på, om du er nybegynder eller øvet i at styrketræne og opbygge en større muskelmasse.

Samtidig skal du være bevidst om, at du også sagtens kan træne for meget. Dette gælder især, hvis du er nybegynder. Det kan derfor være en god idé at lægge roligt ud med et standardiseret træningsprogram, så du lærer din krops begrænsninger at kende.

 

Du kan opbygge en større muskelmasse gennem protein

Det er altid vigtigt at spise ”rigtigt” ligegyldigt om du skal tabe dig, tage på eller opbygge en større muskelmasse. Det er dog forskelligt, hvad det betyder at spise ”rigtigt”.

Det er en umulig opgave at opnå en større muskelmasse, hvis ikke du tænker på at indtage det rette mad. Her er det vigtigt at få det rette mængde protein hver dag, fordi proteiner er alfa-omega i forhold til at få større muskler. Du må tilstræbe at få 1,5-2 gram protein pr. kg kropsvægt hver dag. Det er selvfølgelig proteiner fordelt over en hel dag.

Der er mange proteiner i æg, oksekød, kylling, fisk og mælkeprodukter. Her er det selvfølgelig vigtigt at spise varieret for at opnå forskellige kilder til protein, men også for at få en masse andre gode næringsstoffer.

En anden metode, der ofte bruges for at indtage meget protein, når man opbygger muskelmasse, er at indtage proteinpulver. Proteinpulver er et godt og velkendt kosttilskud, der består af proteiner, som er omdannet til pulver, så det er nemt at indtage. Ofte blandes pulveret i vand eller mælk. Proteinpulver er en rigtig nem måde at få en masse proteiner og så smager det ofte også rigtig godt og fås i forskellige smagsvarianter.

 

Du kan opbygge en større muskelmasse gennem det rette madindtag

Dog er det ikke nok at få en masse proteiner, hvis du gerne vil opbygge din muskelmasse. Det er også vigtigt at få nok mad. Det er en meget energikrævende proces for kroppen at opbygge muskler. Kroppen har derfor brug for næring.

Hvis du i en længere periode har forsøgt at opbygge en større muskelmasse uden held, kan fejlen meget vel lægge i, at du ikke spiser nok mad. Det er en umulig opgave for din krop at opbygge muskelmasse, hvis kroppen er i kalorieunderskud. I det tilfælde vil den simpelthen ikke have noget at give af, og den bruger derfor næringsstofferne i maden på andre ting end at opbygge muskelmasse.

Du bør derfor hele tiden være i kalorieoverskud, så kroppen har energi til din ønskede muskelopbygning. Dog skal du være opmærksom på, at kalorieoverskuddet ikke skal være alt for stort. Hvis dit kalorieindtag er få stort, vil det nemlig øge din fedtmasse og det er oftest ikke ønskeligt.

For at opnå en større muskelmasse er det altså vigtigt, at du både har fokus på den rette træning og at give din krop de rette forudsætninger for at lykkedes gennem gode madvaner.

 

Vi håber du kunne bruge dette blogindlæg, og har fået svar på spørgsmålet: Hvordan opbygger du muskelmasse?

Læs vores andre blogindlæg her.

 

Rate this post