Korrekt brug af fitnessudstyr

Depositphotos 29486291 L - Korrekt brug af fitnessudstyr

Korrekt brug af fitnessudstyr

Når du er ny til at bruge fitnessudstyr og fitnessmaskiner, er det meget vigtigt, at du lærer udstyret ordentligt at kende, da det ellers kan have alvorlige konsekvenser for både udstyret – men også for dig selv.

Her kommer vi med et par gode råd til, hvad du skal sørge for at være opmærksom på, når du skal i gang med at bruge rigtigt fitnessudstyr og rigtige fitnessmaskiner for første gang.

Din maskine skal være samlet korrekt

Vælger du at købe dine egne maskiner og dit eget fitnessudstyr, er det sikkert også dig selv, der skal stå for at samle det. Noget udstyr er naturligvis klar til brug med det samme uden yderligere behov for at blive samlet, men de fleste maskiner bliver leveret usamlet, og derfor er det dig selv, der står med ansvaret for at samle det korrekt. Her er det meget vigtigt, at du følger instruktionerne til punkt og prikke, så du er sikker på, at udstyret er blevet samlet korrekt.

Samler du ikke udstyret på den korrekte måde, og undgår du fx at gøre brug af samlevejledningen, kan udstyret eller maskinerne risikere at gå i stykker under brug, og det er langt fra hensigtsmæssigt.

Skal du have ny romaskine, finder du et godt udvalg her.

Lær din maskine at kende

Når du har fået samlet din maskine, skal du jo i gang med at lære den at kende. Derfor er det en rigtig god idé ikke bare at køre på for fuld gas med det samme, men i stedet at tage det i stille og roligt tempo, indtil du har fundet ud af alle funktionerne. Derudover er det også godt at starte stille og roligt ud med maskinen, så du er sikker på, at det hele er samlet korrekt, og at du dermed kan være tryg ved at gøre brug af den. Du kan jo nemt bevæge dig i et højt tempo eller løfte meget vægt på en fitnessmaskine, og derfor er det også godt lige at lære den godt at kende først, inden du sætter den op på maximal hastighed eller vægt.

Så brug en god rum tid på at justere på maskinen, tjekke at alle indstillinger virker, og at der ikke er noget, der er samlet forkert.

Find fitnessudstyr hos Fitness Engros.

Løft udstyret på den rette måde

Køber du fitnessudstyr til styrketræning, er det også meget vigtigt, at du har styr på at løfte det rigtigt. Løfter du tungere vægte på en forkert måde, kan det hurtigt give problemer for fx din ryg, og det skal vi jo ikke ud i. Har du derfor ikke erfaring med løfteteknik, er det også en god idé at bruge lidt tid på at sætte dig ind i det, så du ved, hvordan du skal løfte dit nye fitnessudstyr på den korrekte måde.

Dette tip gælder naturligvis uanset, om du bruger frie vægte, håndvægte eller løfter via en fitnessmaskine. Du skal lære at løfte korrekte uanset valg af fitnessudstyr.

Find guides og vejledninger online

Er der noget, du er i tvivl om undervejs med dit nye fitnessudstyr, eller kan du ikke finde ud af at samle en af dine maskiner, kan det være en god idé at hoppe på nettet og kigge efter en løsning. Der er heldigvis et rigtigt stort fællesskab inden for træning på nettet, så der er gode muligheder for at finde videoer eller guides til, hvordan du løser den udfordring, du står overfor.

Her kan Youtube blandt andet være et rigtig godt sted at søge hen, da du kan finde videoer inden for det meste – herunder også samlevejledninger til fitnessudstyr eller løfteteknik.

Undgå at bruge nedslidte maskiner

Når du skal i gang med at træne med maskiner, er det meget vigtigt, at du ikke vælger at bruge nedslidt udstyr. Jo mere slidt udstyret er, desto større risiko er der også for, at det på et tidspunkt går helt i stykker. Køber du derfor fx brugt udstyr, er det en rigtig god idé at tjekke udstyrets stand, inden du går i gang med at træne med det. Det er jo fx ikke godt, hvis du gør brug af en brugt fitnessmaskine, hvor sikringspinden er så slidt, at den knækker, når du går i gang med at løfte.

Forkert brug af fitnessudstyr kan give skader

Bruger du fitnessudstyr og fitnessmaskiner på en forkert måde, kan det ende med at give dig skader. Og får du en skade, kommer du bare til at blive sat endnu mere tilbage i forhold til dine træningsplaner. Så vil du gerne undgå at skulle holde pause i op til flere uger eller sågar måneder, bør du være helt sikker på, hvordan du bruger dit fitnessudstyr på den korrekte måde. Får du fx en skade i din arm eller ryg efter at have løftet forkert, går der en rum tid, før du igen kan begynde at løfte.

Spørg om hjælp når du er i et center

Træner du i et fitnesscenter, eller skal du i gang med det inden længe, og har du ikke erfaring med at bruge den type maskiner, der er i det center, du skal begynde i, kan det være en rigtig god idé at spørge de ansatte om hjælp til at lære de mange maskiner at kende. Hvis dit center ikke har personale, kan du med fordel også spørge nogle af dem, du ser bruger maskinerne, da andre medlemmer som regel er glade for at hjælpe dig godt i gang med at bruge en ny maskine. Så du skal ikke være bange for at spørge om hjælp, hvis du har brug for det.

Det er meget bedre at spørge en person om hjælp til at bruge en maskine på den korrekte måde i stedet for at kaste dig ud i det selv og så enten komme til at skade dig selv eller skade maskinen.

Nu burde du være klædt godt på til at kunne varetage brugen af enten dit eget nye fitnessudstyr eller det udstyr, der er i et træningscenter. Når du først har lært at bruge udstyret eller maskinerne på den rigtige måde, er det jo bare med at komme i gang med den helt store workout.

5/5 - (1 vote)