Fisk er godt for hjernen, så fisk!

fisk er godt for hjernen

Fisk er godt for hjernen, så fisk!

Hvorfor er fisk godt?

I de senere år er der blevet endnu mere fokus på omega 3-fedtsyrer, og alle de fantastiske måder det påvirker menneskekroppen og især hjernen – og det er selvfølgelig rigtig godt, at der er kommet mere fokus på alle de sunde valg man bør træffe for sit liv. Især når vi lever i en verden hvor fastfood er billigere og nemmere at spise end en ordentlig bunke sund og rask salat. Men der er noget som ikke må blive glemt: lystfiskeri.

Udover alle de gavnlige omega-3 fedtsyrer som diverse fik besidder, så kan det også være helt godt for hjernen blot at tage ud at fiske. For lystfiskeri påvirker også kroppen og hjernen, så ikke nok med at fisk er sundt at spise, så er de også sunde at fiske. Det giver sådan en afslappende fornemmelse i hele kroppen at stå eller sidde ude i naturen og bare fiske. Tankerne er blot fokuseret på at fange den næste fisk, og så selvfølgelig snakke med vennerne som tog med ud at fiske – eller hvis man er så heldig at kunne dele denne fantastiske fritidsaktivitet med kæresten. Så er hun selvfølgelig også med. Så kan I endda konkurrere om hvem af jer der fanger den længste fisk og tungeste. Udover det så kunne I vædde om et væddemål. Det kan være alt fra at taberen køber omega-3 fedtsyrer til vinderen, eller blot noget mere traditionelt som en biograftur eller noget simpelt som at lave aftensmad til hinanden. Selvfølgelig ville en fiskeret være oplagt i denne anledning – måske endda fiskene som I lige har fanget. Dette giver et godt og afslappende miljø omkring hinanden og det at være ude i naturen, som i øvrigt er super godt for hjernen også. Jamen det er altså mange fluer med et smæk!

Omega-3 fedtsyrer og lystfiskeri hjælper på indlæringsevnen, det første nævnte rent metabiologisk da kroppen optager omega-3 fedtsyrerne. Og det andet fordi det kræver en del ro og koncentration om at fiske. Ja det er afslappende (hvilket er super godt) men det er altså også krævende – hvis ikke man har prøvet at fiske før, så kan man ikke forstå den følelse af ren eufori man oplever når man får bid på krogen.

Når du har været ude at fiske, og simpelthen ikke kan få hjernen væk fra fisk. Og du skal bare have mere, så kan du evt. læse denne skønne artikel om Fiskehandlerens kone som er skrevet af den dygtige Mathilde Walter Clark, 2011. Novellen handler om en jeg-person som møder en usædvanlig kvinde, der ender med at udvikle sig til at have fiskeagtige træk – og måske endda en fisk til sidst.

Efter alle de livsforbedringer der følger med fisk og efter den usædvanlige kvinde blev til en fisk har du måske også lyst til at komme tættere på disse skønne væsner. Det kan du gøre ved at tage en svømmetur, så kan du forestille dig hvordan fisken har det + det er sundt at svømme.

 

5/5 - (2 votes)