Mave træningsøvelser

Depositphotos 25565597 s 2019 - Mave træningsøvelser

Mave træningsøvelser

Alle ønsker en flad og stærk mave, og det er naturligvis nemt at forstå hvorfor. En flad og stærk mave er vigtig for at have en flot krop, og derudover er det vigtigt for at have en sund og stærk krop. Mavemusklerne er nemlig en del af ens core, og vigtige for næsten alle former for fitness. Her er 7 gode øvelser du kan bruge til at styrke din mavemuskulatur.

 

  1. 90 Graders Crunch

 

Du skal lægge dig på rygget og have benene til at pege lige op i luften i en 90 graders vinkel i forhold til overkroppen. Placer hænderne lige bag ved hovedet og lav en mavebøjning, hvor du bevæger hovedet op imod dine knæ, imens du holder benene i en 90 graders position.

 

  1. Crunch med benløft

 

Her skal du lægge dig på ryggen og have en ben strakt lige ud, men du har det andet bøjet med foden placeret fladt på gulvet. Her løfter du så overkroppen op så skulderbladene forlader gulvet samtidigt med at du løfter det strakte ben op mod loftet. Gentag på begge sider.

 

  1. Crunch med strakte ben

 

Denne øvelse minder meget om den første, men i stedet for at have benene i en 90 graders position har du dem til at pege lige op i luften. Du skal altså holde benene strakte under hele øvelsen.

 

  1. Knæ til yderside af skulderen

 

Måden du laver denne øvelse på, er ved at placere dig i en planke position. Herefter bøjer du skiftevise dit ene ben op til ydersiden af din skulder. Samtidigt skal du holde din core stram i planke positionen.

 

  1. Mave med krydsede ben

 

For at lave denne øvelse lægger du dig på gulvet med krydsede ben og hænderne bag hovedet. Så laver du en typisk mavebøjningsøvelse, hvor du løfter overkroppen så meget du kan.

 

  1. Benløft

 

Læg dig på ryggen og hold dine ben strakte. Løft dem derefter så meget op imod loftet som du kan og sænk dem derefter langsomt ned til gulvet igen.

 

  1. ”Citronmåne”

 

Placer dig igen i plankepositionen, så dine albuer og fødder rører gulvet. Roter herefter overkroppen fra side til side.

 

Gentag hver øvelse med 3 sæt af 10-20 gentagelser.

 

For at dine muskler kan genopbygge sig så godt som muligt er det altid en god ide at give dem en god omgang massage efter en hård træning. Massagepistoler er et nyt produkt, som er blevet meget populært, fordi det er en enormt nem og effektiv måde at give en god massage på. Du kan altså overveje at erhverve dig en massagepistol, som du kan bruge til dette.

5/5 - (1 vote)