Træning og søvn – Sådan hænger det sammen

billigstprotein.dk sengeguruen.dk 11 11 2020 - Træning og søvn - Sådan hænger det sammen

Træning og søvn – Sådan hænger det sammen

Er du nogensinde gået særligt meget til den med din træningsrutine, eller har du bare har prøvet noget nyt, som viste sig at være hårdt for kroppen? Så har du måske også oplevet, hvor let det bliver at sove, og hvor længe og dybt du faktisk kan sove, når du lader dig selv og din krop blive virkelig træt.

Måske er det en viden, som du allerede har erfaret dig, men flere studier viser faktisk, at folk som motionerer, sover bedre, end folk der ikke motionerer.

Der er dog meget mere nyttig viden at tage fra videnskabelige studier, som også kan gavne dig, som er interesseret i at træne og at sove bedre.

Noget af denne nyttige viden finder du her i artiklen.

Søvn er vigtig for genopbygningen af dine muskler

Selvom du aldrig ville kunne blive stærkere, hvis du aldrig trænede og altid bare hvilede dig, så er det faktisk i tiden mellem dine træningssessioner, at dine muskler vil blive større.

Når du træner, så nedbrydes en del af dine muskler sig nemlig, hvilket giver dem mulighed for at genopbygge sig selv og på den måde blive større.

En stor del af genopbygningen af dine muskler sker, når du sover, og derfor er det som motionist vigtigt at prioritere søvnen ved både at give dig selv nok tid til at sove og de rette vilkår for en god søvn.

Klik her, hvis du vil vide mere om, hvilke senge, dyner og puder kan give dig en bedre søvn.

Sådan får du mest ud af din søvn efter træningen

For at få mest ud af både træningen og søvnen er her nogle bud på, hvad du kan gøre.

  • Træn hellere tidligt end sent på dagen
  • Giv dig tid til at sove mindst 7 timer hver nat
  • Investér i din søvn med en god seng og ordentlige puder og dyner

 

Motionen giver dig en bedre søvn

Det er dog ikke kun for at blive større, stærkere eller hurtigere, at du skal træne. Det er også for at blive et sundere menneske.

Der er nemlig mange måder, hvorpå træningen bidrager til din sundhed.

For det første kan træningen bidrage til et vægttab, hvilket for mange er motivationen for at begynde at træne, men også slanke mennesker med sunde madvaner kan have stor glæde af at træne regelmæssigt.

Træningen bidrager nemlig til at forbedre mange af kroppens funktioner fra hjertet til koncentrationen til stofskiftet til dit mentale helbred og meget mere, som du ville kunne få glæde af i din hverdag.

Udover det hjælper træning dog også mange til at sove bedre.

Ligesom motion så er søvn også enormt vigtig for mange dele af dit helbred. Søvnen er nemlig også koblet til blandt andet hjertet, koncentrationen, stofskiftet og det mentale helbred samt en lang række andre vigtige kropslige funktioner.

Derfor kan man nemt argumentere for, at både træning og søvn er nogle af de vigtigste ting, du kan prioritere i dit liv, hvis du vil leve både længere og bedre.

5/5 - (1 vote)