Hjemmelavet proteindrik

billig proteindrik

Hjemmelavet proteindrik

Der findes mange forskellige typer af proteindrikke, både dem der er blandet på forhånd og dem som kommer i pulverform, og som du selv skal sørge for at blande. 

 

De færdigblandede proteindrikke er forholdsvis dyre, og vil du gerne spare penge, kan du i stedet for en færdigblandet drik vælge at blande dine egne. 

 

Har du en stor bøtte med proteinpulver derhjemme, er det heller ikke nødvendigvis hver gang, du har lyst til at drikke dine proteiner. I stedet kan du lave forskellige smoothies eller endda bruge pulveret som en alternativ erstatning for melet i dine pandekager. 

 

Hvad er proteiner?

Proteiner er kroppens byggesten, som især bruges til at opbygge kroppens muskler, hormoner, knogler og antistoffer. Proteiner består af aminosyrer, som er bundet sammen, via det der kaldes en peptidbinding.

 

Der findes i alt 20 slags aminosyrer i kroppen, hvoraf 8 af dem er essentielle aminosyrer, som skal indtages via kosten. I den mad vi spiser, findes der en lang række af proteiner, som især stammer fra kød, fisk, æg og forskellige mejeriprodukter. 

 

Hvad er en proteindrik og hvad bruges den til?

En proteindrik er en drik, som indeholder høje mængder af proteiner. Faktisk er en proteindrik det samme som en proteinbar. Forskellen er bare, at den ene er i fast form, hvorimod den anden kommer i en flydende form. 

 

En proteindrik kan ses som et godt supplement til din kost, den er bekvem og altid nem at have med sig i tilfælde af, at du har brug for et hurtigt måltid på vejen. Det er også en smart måde at indtage de ekstra proteiner på, især hvis du træner, hvor kroppen især har brug for de vigtige proteiner. 

 

Der findes mange forskellige slags proteinpulvere og derfor også mange forskellige smagsvarianter og formål. Engang blev proteinpulver især forbundet med folk der trænede hårdt for at få større muskler, men i dag findes der mange forskellige varianter og derfor næsten lige så mange formål. 

 

Proteiner i forbindelse med vægttab

I forbindelse med et vægttab er det særlig vigtigt at indtage nok protein. Primært fordi proteinerne er gode til at mætte, men også fordi proteiner har en højere termogen effekt, end for eksempel kulhydrater og fedt. 

 

Det betyder, at proteiner feder mindre end kulhydrater og fedt, fordi kroppen bruger mere energi til at fordøje proteinerne.

 

Proteindrik i forbindelse med muskelopbygning

Når du træner, bruger dine muskler proteiner til at opbygge dine muskler, og derfor har proteindrikke længe været en populær måde at indtage ekstra proteiner på. Særligt til dem som gerne vil opbygge større muskelmasser, men også dem som bruger proteiner for at tabe sig. 

 

Er du en af dem, som dagligt træner styrketræning og bodybuilding, bør du indtage ca. 2 gram protein pr. kg kropsvægt. Dyrker du cardio træning, for eksempel cykling eller løb, bør du indtage 1,2 gram protein pr. dag. 

 

Disse proteiner bør primært komme fra fødevarer som blandt andet kød, æg, mælk og fisk, men proteinerne kan også indtages med en hjemmelavet proteindrik. 

 

Hvornår skal jeg drikke min hjemmelavede proteindrik?

Mange folk som træner, bliver ofte i tvivl om, hvornår det rent faktisk er det bedste tidspunkt at drikke deres proteindrik, og om det er bedst før eller efter endt træning. 

 

Når du træner kroppen, udsættes den for det, der kaldes for kontrolleret stress, hvor formålet med træningen ofte enten er at opbygge muskler eller at tabe kropsfedt. Målet er at bibeholde din muskelmasse, og til det har du brug for den rette mængde protein. 

 

Proteiner før træning

Når du træner, beskadiger du dine muskler, og derfor har du brug for proteinerne, som kan hjælpe kroppen med at bygge dem op igen. Det bedste vil derfor være, at proteinerne allerede findes i din krop allerede et par timer før din træning. Årsagen er, at aminosyren bidrager til en muskelproteinsyntese, som fortæller kroppen, at den skal opbygge og reparere de ødelagte muskler. 

 

Indtager du derfor en proteindrik lige før din træning, vil aminosyren være tilgængelig i dine blodbaner og derfor hurtigt være i stand til at opbygge og reparere det ødelagte muskelvæv, hvilket er med til, at gøre dine muskler stærkere end de var før. 

 

Proteiner efter træning

Hård træning er stressende for kroppen, og derfor har din krop efterfølgende brug for proteiner, som kan hjælpe til genopbygningen og til at reparere skaden. Og bruger du store mængder af vand eller mælk i din hjemmelavede proteindrik, er dette også en god kilde for en optimal muskelvækst.

BilledeNavnForhandlerPris Pr. 100 mlKcal Pr. 100 mlProtein pr. 100 mlLeveringTil forhandler
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikBarebells Milkshake (330 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik07,58 DKK617,339 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikNutramino XL Protein Shake (475 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik06,30 DKK82109 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikBodylab Protein Shake (330 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik05,03 DKK817,929 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikNutramino Nutra Go Protein Milkshake (330 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik07,80 DKK597,69 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikOptimum Nutrition Protein Shake (330 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik07,28 DKK591039 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikFunctional Nutrition Protein Shake (250 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik06,63 DKK611039 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikLinusPro Protein Shake (250 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik08,00 DKK507,629 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikINZYM Protein Shake (250 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik08,00 DKK597,627 DKKTil produkt
yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrikNupo One Meal+ Prime Shake (330 ml)yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7 - Hjemmelavet proteindrik08,47 DKK626,10 DKKTil produkt
5/5 - (1 vote)